Algemene informatie Scouts

Onze scouts-groep
Elke zaterdag draaien we met onze scoutsgroepen op de volgende tijden.
Scouts 1: 15:00uur - 17:00 uur
Scouts 2: 15:00uur - 17:00 uur
De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 11 en 15 jaar. Op elke groep staat voldoende leiding om de kinderen een leuk spel aanbod te geven.

Insignewerk
Het programma bij de scouts is verdeeld in drie fases. Ook de insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over deze drie fases. Zo kunnen scouts hun kennis en vaardigheden steeds verder uitbreiden, terwijl ze werken op hun eigen niveau met een constante uitdaging. Scouts beginnen met het behalen van insignes in de basisfase, vervolgens gaan ze verder met de verdiepingsfase om uiteindelijk de specialisatiefase te bereiken. De basisfase beslaat ongeveer het eerste jaar bij de speltak, de verdiepingsfase sluit hierop aan en wordt gedaan in het tweede jaar bij de scouts en de specialisatiefase beslaat de laatste twee jaar dat een scout bij deze speltak zit. Deze periodes zijn een richtlijn, ze liggen niet vast omdat iedere scout hier sneller of langzamer doorheen kan gaan.
De uitdagende technieken die we momenteel geven is:
Houtbewerking en Stoken
Tochttechnieken
Kampeertechnieken en pionieren.
Elke jaar proberen we ook nog een andere te kiezen, dit wordt per seizoen bekeken.

Patrouilles
De scouts zijn ingedeeld in patrouilles. Dit zijn groepjes van ongeveer 5 scouts. Elke patrouille heeft een PL (Patrouille Leider) en een APL (Assistent Patrouille Leider) Op moment dat we met de patrouilles gaan werken zijn de PL’s die aanwezig zijn verantwoordelijk over de patrouille. De APL neemt de taken over als de betreffende PL niet aanwezig is. 

De kampen
Wij gaan ook een paar keer per jaar op kamp, want ook dat hoort erbij!  

  • Zomerkamp: Het zomerkamp is voor de meeste scouts het leukste kamp. De eerste week van de zomervakantie gaan we dan kamperen. We fietsen zelf heen en weer naar het kampterrein. De hele week zijn we dan lekker buiten en in de weer met allerlei scouting activiteiten.
  • Winterkamp: Tijdens het winterkamp slapen we een weekend in een blokhut of boerderij. We vertrekken vrijdagavond en komen zondagmiddag weer terug.
  • Intercamp: in het Pinksterweekend wordt traditiegetrouw het intercamp georganiseerd. Dit is een internationaal kamp wat ieder jaar in een ander land wordt gehouden. We proberen hier zo vaak mogelijk aan mee te doen, mits de afstand acceptabel is om naar toe te gaan voor een weekend.
  • Groepsweekend: een keer per jaar gaan we met de hele vereniging op kamp. Dit is een weekend van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Het is altijd erg leuk samen met de kinderen van alle leeftijden scouting spelletjes te doen.
  • Ook overnachten we door het jaar heen weleens op het scouting gebouw.

Lijkt het je leuk om eens bij ons te komen kijken?

Vul dan het formulier in, dan zien we je snel!

Informatie

Scouts

15.00-17.00

            
Hugo, Illona, Laura, Gerben, Teun, Sean, Menno, David, Sven

Komende programma's

No events